homemapmail
Ukrainian (UA)

Прес-реліз семінару з визначення вартості будівельно-монтажних робіт, весна 2013

seminar_CMR_2013

Багаторічний досвід показує, що семінари на сьогоднішній день як і раніше залишаються актуальною і найбільш затребуваною практикою Вирішення завдань підвищення професійного рівня фахівців, пов'язаних з перевіркою і складанням кошторисної документації.

seminar_smr_2013 seminar_smr_2013_1
seminar_smr_2013_2 seminar_smr_2013_3
В черговий раз підтвердженням незгасаючого інтересу до семінарів, що проводяться компанією «Металомонтаж» стали кількість і склад учасників в м.Дніпропетровську і в м. Києві - холдинг Метінвест, ДТЕК, Євраз, підприємства групи Приват і Інтерпайп, Укргідроенерго, Остхем-Україна, провідні проектні інститути України: Укрдіпромез, Енергосталь, Кривбаспроект, Укргідропроект, Гіпротранс, Стальконструкція, ДПІ, Укренергомережпроект, Гіпробум, Київпроект, Черкасигражданпроект; найбільші будівельні компанії - Основа-Солсіф, К.А.Н-Девелопмент, ПАТ «Житлоінвестбуд УКБ» і багато ін. Подібний контингент учасників створює особливу атмосферу семінару, тому що поставлені перед доповідачами цікаві питання, дозволяли доповідачам продемонструвати високий професіоналізм.

seminar_smr_2013_4

seminar_smr_2013_6

DSC_1983
Зустрічаємо гостей семінару

seminar_smr_2013_7
Високу оцінку отримали Матеріали семінару, до розробки яких автори підійшли з аналітичних позицій - виділили найбільш важливі моменти, прокоментували нюанси прийнятих нормативних документів, підкреслили найбільш суперечливі аспекти застосування кошторисних норм, узагальнили роз'яснення та застереження, які, безумовно, допоможуть як укладачам кошторисної документації, так і перевіряючим службам досконально розібратися в нюансах актуальних змін.











seminar_smr_2013_8 seminar_smr_2013_9
seminar_smr_2013_10 seminar_smr_2013_11
Робота з практичним посібником

За традицією семінари відкриває директор ПП Металомонтаж, кандидат економічних наук, засновник Асоціації кошторисних програм України Величко М.А.
Вступники в компанію «Металомонтаж» як до розробника програмних комплексів з формування та перевірки кошторисної документації «Смета XXI», «Проект XXI», «Бібліотека XXI» запити про застосування ресурсних елементних норм, свідчать про наявні порушення порядку їх застосування. Для визначення вартості окремих видів робіт застосовуються норми, які не відповідають прийнятій техніці і технології їх ведення. Досить часто для приведення норм у відповідність довільно виключаються окремі ресурси, застосовуються поправочні коефіцієнти, не передбачені технічною частиною, що є порушенням правил ціноутворення і порядку кошторисного нормування. Як результат - не забезпечується достовірне визначення кошторисної вартості виконуваних робіт.

seminar_smr_2013_12 seminar_smr_2013_13
У своїй доповіді директор ПП Металомонтаж Величко М.А. узагальнила і дала відповіді на найбільш поширені питання користувачів програмного комплексу «Смета XXI», що стосуються застосування кошторисних норм, що ускладнюють коефіцієнтів, можливості коригування розцінок і багато ін.
Першим етапом будь-якого будівництва є проектування, коли розробляються креслення будівельного об'єкта. Тому хоч на чолі обговорення знаходилися актуальні питання розрахунку вартості будівельно-монтажних робіт, не торкнутися питань, пов'язаних з визначенням вартості проектних організатори семінару не змогли-занадто тісно переплітаються зазначені роботи. Той факт, що ПП «Металомонтаж» є розробником не тільки програмного комплексу «Смета XXI», призначеного для автоматизованого розрахунку кошторисів на будівельно-монтажні роботи, а й «ПроектXXI» - визначення вартості проектно-вишукувальних робіт, дозволило підійти всебічно до огляду актуальних змін та вимог законодавства у сфері містобудування.

seminar_smr_2013_14 seminar_smr_2013_15
seminar_smr_2013_16 seminar_smr_2013_17
В обідню перерву учасники семінару змогли поспілкуватися один з одним у неформальній обстановці, познайомитися з колегами підприємств одного профілю або однієї корпорації.

seminar_smr_2013_18 seminar_smr_2013_19
Семінар продовжив доповідь на тему «Наслідки відхилень від нормативно-законодавчих актів, що призводять до необхідності проведення судових експертиз та експертних досліджень», яку представив Бондар Валерій Петрович, доктор економічних наук, професор, головний судовий експерт-економіст, член Академії економічних наук України, керуючий партнер компанії HLB Ukraine м.Київ.

Чи розроблено проектно-кошторисну документацію відповідно до вимог нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНіП і т.д.)? Чи виконані будівельні роботи згідно проектної документації та вимог нормативно-правових актів у галузі будівництва? Чи відповідають об'єкти (будівлі, споруди тощо) проектно-технічної документації на будівництво (ремонт, реконструкцію) вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (містобудівним, протипожежним, санітарно-гігієнічним тощо.)? На ці цікаві питання були дані вичерпні відповіді, що супроводжуються не менш цікавими численними прикладами.


seminar_smr_2013_20 seminar_smr_2013_21

Не менш цікавою була доповідь і.о. начальника управління контрактної політики та ціноутворення холдингової компанії «Київміськбуд» Фоміної Інни Петрівни. Інна Петрівна поділилася практичним досвідом, що дозволяє правильно враховувати нюанси розрахунку заробітної плати, загальновиробничих витрат – правильно відображати заміну ресурсів в кошторисних нормах, пояснила на конкретних прикладах - в яких випадках потрібно розробляти і як затверджувати індивідуальні РЕКН, - ці та багато інших питань викликали непідробний інтерес аудиторії.
Другий день роботи семінару в Дніпропетровську був відкритий майстер-класом, протягом якого розробники звітували про виконану за рік роботу і про те, як виконувалися побажання щодо удосконалення програмних продуктів «Смета XXI», «Проект XXI» и «Бібліотека XXI» на основі отриманих минулого року зауважень, зазначених в опитувальних аркушах попереднього семінару. Головний принцип фахівців відділу інформаційних технологій компанії «Металомонтаж» - максимальна адаптація програм до вимог замовників.

seminar_smr_2013_22

Новая 20-я версия ПК «Смета XXI» з новим форматом обміну даними (ІБД-4) викликала великий інтерес у користувачів аналогічних програмних комплексів, адже справжній професіонал повинен бути знайомий з пропозиціями, існуючими на ринку комп'ютерних програм.

На численні запитання користувачів відповідали практикуючі, висококваліфіковані фахівці своєї справи.

seminar_smr_2013_23 seminar_smr_2013_24
seminar_smr_2013_25 seminar_smr_2013_26
Відповіді на запитання


Традиційний розіграш наших програмних продуктів «Смета XXI», «Проект XXI», «Бібліотека XXI» і практичних посібників.

seminar_smr_2013_27 seminar_smr_2013_28

seminar_smr_2013_29








Переможці традиційної лотереї









Підводячи підсумки, організатори семінару висловлюють подяку всім учасникам за проявлений інтерес та висловлюють сподівання, що завдяки спільним зусиллям та професійному підходу наші семінари нададуть усім присутнім дієву методичну допомогу.

До нових зустрічей восени!