homemapmail
Ukrainian (UA)

Прес-реліз семінару на проектно-вишукувальні роботи осінь 2015

Встречаем гостей

15-16 жовтня 2015 року в Дніпропетровську та 12-13 листопада 2015 року в Києві відбулися щорічні семінари з питань формування вартості проектно-вишукувальних робіт.

2015 рік для компанії «Металомонтаж» був насичений консалтинговими роботами, пов'язаними з перевіркою проектно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію залізниць, тепло- і гідростанцій, об'єктів промисловості та житлового призначення. За традицією найбільші компанії та проектні організації України прагнуть відвідати осінні семінари в Дніпропетровську та в Києві для обміну досвідом, накопиченим фахівцями компанії «Металомонтаж», що стосуються перевірки та складання кошторисів на проектно-вишукувальні роботи


Директор ПП «Металомонтаж» Величко М.А. та менеджер з організації семінарів Осятник Д.О. зустрічають гостей














 


















Реєстрація гостей семінару

 




У семінарах взяли уасть представники експертизи, автори нормативних документів, фахівці замовників-найбільших підприємств України та провідні проектні інститути:

ПАТ «Укррудпром», ДП «Укрдіпромез», ДП «Гипрококс», ДП «Інститут титану», ДП «Запоріжагропроект», ПАТ «Дніпрогіпротранс», ЗАТ «Промтранспроект», ПАТ «КІЕП», ПАТ «Гідротехпроект», ДП «Одесжелдорпроект», ПАТ «ЗапорожГІПРОводхоз», ПАТ «Вніпітрансгаз», ПАО «Укргазпроект», ПАТ «Укрюжгипроводхоз», ДП «Науково-технічний центр дезактивації комплексної обробки радіоактивних відходів, джерел іонізуючого випромінювання», ПАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс», Одеська залізниця, ПАТ «Єристівський ГЗК», ПАТ «Дніпроспецсталь», Департамент комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради, ПАТ «Південна енергетична компанія», ДП «порт Октябрьск», ТОВ «Трансінвестсервіс», ПАТ «Укргідроенерго», ДП «ЗТМК» (Запорізький державний титано-магнієвий комбінат), КП «Управління капітального будівництва» м. Запоріжжя, ВАТ «ПГЗК УРПКС», ПАТ «Запорізький масложиркомбінат», ПАТ «ДМКД», КБ «Південне», Служба автомобільних доріг у Запорізькій області, ТОВ «ДТЕК», ТОВ «Енерджі Інтернешнл», ПАТ «Лінік», ПАТ «Євраз-ДМЗ ім. Петровський», ПАТ «Полтаваобленерго», Запорізька атомна електростанція, ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація України», Агрохолдинг Будкапітал, ПАТ Вінницька експертиза ЖКО, ДП «Укртрансгаз», «Укртрансаміак», ПАТ «Донбасенерго», ВП «Хмельницька АЕС», ВП «Південноукраїнська АЕС», ПАТ «Київенерго» та багато інших. Такий склад слухачів безумовно зобов'язував до професійного підходу, який фахівці компанії «Металомонтаж» та доповідачі демонстрували протягом роботи семінару.



Консультації перед початком семінару з представниками

ДП «ДнепрГіпротранс»                                   ДП " Гипрококс»






















ДП " Південноукраїнська атомна станція



За традицією семінар був відкритий Величко Мариною Анатоліївною - кандидатом економічних наук, директором ПП «Металомонтаж», розробником ліцензійних програмних комплексів «Смета XXI», «Проект XXI», засновником Асоціації кошторисних програм України. Доповідь була присвячена питанням достовірності застосування алгоритмів визначення вартості проектно-вишукувальних робіт, вузькопрофільним питанням, що стосуються складу комплексних розцінок збірників цін на проектні роботи, об'єктивності їх застосування, достовірному визначенню питомої ваги окремих вузлів і споруд при реконструкції об'єктів виробничого призначення. Найбільш типові помилки, пов'язані зі складанням кошторисів на проектно-вишукувальні роботи піддалися детальному аналізу. Спираючись на багаторічний досвід, Величко М.А. не тільки проаналізувала помилки, а й дала практичні рекомендації, пов'язані з перевіркою кошторисів, які слухачі семінару змогли знайти в Практичному посібнику «Актуальні питання складання та перевірки кошторисної документації на проектно-вишукувальні роботи».

 

 

Зміни вимог ринку дзеркально відбивається на формуванні проектно-кошторисної документації-сьогодні однією з тенденцій є вимога замовника виконання робіт «під ключ»: замовник вже не розглядає диференційовано виготовлення та монтаж металоконструкцій, виконання проектних і будівельних робіт, а вимагає підписання договору підряду відразу на весь об'єкт будівництва. Подібна тенденція проглядається сьогодні і у вимогах до проектувальників включати у вартість проектування пусконалагоджувальні роботи, навіть якщо при цьому проектна організація залучає спеціалізовані пусконалагоджувальні управління. Специфічні особливості обліку витрат на пусконалагоджувальні роботи у вартості проектних робіт були проаналізовані в доповіді Величко М.А.


 

Досить об'ємним цього року вийшов традиційний практичний посібник «Актуальні питання складання та перевірки кошторисної документації на проектно-вишукувальні роботи», в якому фахівці «Металомонтаж» зібрали досить багато роз'яснень, що стосуються визначення вартості проектування об'єктів житлово-цивільного призначення, комунальних інженерних мереж і споруд, енергетики, чорної металургії, водопостачання та каналізації, автомобільних доріг загального користування, об'єктів газообладнання та газопостачання промислових підприємств, будівель і споруд, об'єктів магістрального транспорту нафти, нафтопереробної та нафтохімічної промисловості, а також відповіді на інші питання щодо визначення вартості проектних або пов'язаних з проектуванням робіт, найбільш часто зустрічаються в листах організацій, які застосовують відповідні нормативні документи.








У роботі семінару брали участь фахівці, які брали безпосередню участь у розробці національних та відомчих стандартів України

Івлєва Наталія Петрівна - кандидат економічних наук, старший науковий співробітник Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій Мінрегіонбуду України, судовий експерт з питань будівельно-технічної експертизи ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво», автор СОУ Д.1.2-02495431-001:2008 «Нормативи витрат труда для визначення вартості робіт з оцінки технічного стану та експлуатаційної придатності конструкцій будівель і споруд», автор ДСТУ Б Д.1.2-1:2013 «Нормативи витрат праці для визначення вартості науково-дослідних робіт у будівництві» (вступ з 1.04.2014), науковий керівник з розробки СОУ «Особливості визначення вартості проектних робіт на будівництво комплексу атомної електростанції»








Безуглий Артем Олександрович, кандидат економічних наук, заступник директора з наукової роботи «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна», Державне агентство автомобільних доріг України, автор СОУ «Особливості визначення вартості проектних робіт на лінійні об'єкти»)











Доповідь Івлєвої Н.П., присвячений питанням оцінки вартості обстеження придатності залізобетонних конструкцій науково-технічний супровід об'єкта будівництва, викликав великий інтерес аудиторії, тому що жоден проект реконструкції неможливо виконати без попереднього обстеження. У свою чергу впровадження нових технологій практично завжди кореспондується з необхідністю оцінки зазначених робіт.














Безуглий А.О. поділився актуальною та необхідною інформацією щодо роз'яснення проблемних питань, що стосуються визначення вартості та категорії складності об'єктів дорожнього будівництва. Сьогодні досить складно достовірно визначити вартість проектування лінійних об'єктів. В рамках розробки Зміни №1 до ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 був виконаний детальний аналіз ключових параметрів, які беруть участь в розрахунках вартості проектування об'єктів дорожнього будівництва.








У перервах між доповідями і після закінчення запланованого часу на семінар, доповідачам було поставлено велику кількість питань, на які слухачі отримали вичерпні відповіді








































Представники компанії Гідроенерго завжди привозять на семінар багато цікавих питань























Непідробний інтерес до актуальної інформації щодо визначення вартості проектної документації наочно підтвердила довга черга за електронними версіями доповідей.




























Протягом семінару в залі панувала професійна атмосфера.


































Як би не цікаві були доповіді та відповіді на питання, на обід ми все ж перервалися

























За обідом учасники семінарів змогли в неформальній обстановці поспілкуватися з колегами



За традицією розіграш програмних продуктів «Смета XXI», «Проект XXI», «Бібліотека XXI» і практичних посібників


Щасливим володарем «Смета XXI» стає представник ПАТ «Укргазпроект» - Фесенко Андрій Ігорович




«Проект XXI» виграє представник ДП «Полтавський водоканал» - Забишний Євген Васильович



 

Ми вдячні вам, шановні учасники семінарів, за вашу небайдужість до нашої спільної справи, адже такий склад слухачів і питань, що задаються, безумовно, зобов'язує нас до щоденного розвитку і високого рівня професіоналізму.



До нових зустрічей навесні 2016 року!!!